Inpakken en Weggeven

Het is zo ver, het grote inpakken begint. We verhuizen pas over een paar weken naar Ibiza maar toch is het goed dat we al begonnen zijn… want we hebben een ‘zooi’. Het lastige aan inpakken is dat we over alles moet nadenken, wat nemen we mee, wat willen we houden maar hoeft niet mee, wat levert geld op (marktplaats is onze beste vriend) en wat mag direct de prullenbak in.

De Winkel van Sinkel
Ons Marktplaats account bevat ondertussen een aardige collectie aan zaken die we ooit heel erg nodig hadden.. maar soms al 4 jaar op zolder hadden staan. Daarnaast staat/stond onze halve inboedel ook op marktplaats. We hebben nu wel een eetkamertafel, maar geen stoelen meer. We zitten dus aan klapstoeltjes vanuit Tijn haar studententijd. Jammer genoeg moest de Volvo er ook aan geloven (bedankt allemaal voor het delen op FB!). En gelukkig verkoopt veel van het andere spul ook aardig, ons spaarpotje vult zich langzaam. En alles wat nog op Marktplaats staat vlak voordat we gaan kan altijd nog naar de kringloop.

Dingen weggooien is lastig!

Omdat er tussen de crap vaak dingen zitten die nog prima werken en (ooit) waarde hadden, maar waar je zelf op dit moment niets meer mee doet, is de kringloop een prachtig doel. Niets is zo bevredigend als al die ‘zooi’ een eventueel 2e leven te geven. Je hebt het niet nodig en toch bewaar je het maar.. voor wat?
Weg.. Katjing.. Heerlijk!

Nog zo’n leuk voorbeeld
Ik kwam een doos met lege cd’s tegen (je weet wel, die dingen waar je vroeger je illegaal gedownloade mp3’s op moest branden). Tegenwoordig heb je Spotify.. Sterker nog ik heb nog maar 1 device waar daadwerkelijk cd’s in kunnen.

Leven tussen de verhuisdozen
Afijn onze woonkamer wordt steeds leger en we weten wat we mee willen nemen en wat hier in de berging gaat. Dus het komt allemaal goed. Ik kan het overigens iedereen aanraden om gewoon eens wat tijd te nemen om crap weg te gooien. En te kijken waar je misschien nog eens iemand anders blij mee kan maken. Het zal je verbazen hoeveel lichter je je gaat voelen.

Win actie!

(start in je hoofd de tune van Rad van fortuin)
Wil jij 1 van onze fantastisch zolder crap dingen winnen? Volg Bnbiza op Facebook en maak kans op één van de volgende verrassend nutteloze prijzen (echo prijzen prijzen prijzen).

Wij mogen weggeven:
– Een aangebroken doos met CD RW’s (geen idee wat je ermee moet, maak er frisbee’s van)
– 4 Postbakjes (voor als je een keer iets niet in de cloud wilt opslaan.. maar gewoon op je bureau)
– HOOFDPRIJS: ijshockey schaatsen maat 43 (voor als ‘it’ wel een keer ‘oan giet’).

Je mag je prijs zelf komen afhalen of wij kunnen het voor je weg flikkeren. 😀

Naar de Bnbiza facebook pagina

Leave a comment