huis in Nederland

Een jaar Ibiza: Yes! We did it!

Bijzonder trots zijn we! Onze droom om een jaar in het buitenland te gaan wonen, iets wat voor ons beide al erg lang niet meer dan een verre droom was, is uitgekomen. En met nog een paar maanden te gaan durven we hard op te zeggen: Het is ons gelukt! We hebben het gedaan! Yes!!

We hebben het afgelopen jaar erg veel mooie dingen meegemaakt en mogen genieten van de tijd met elkaar. We hebben onszelf beter leren kennen maar we zijn onszelf hier en daar ook tegen gekomen en we hebben heimwee gehad. Veel van de mooie momenten hebben we geprobeerd met jullie te delen (Sorry voor de soms jaloersmakende foto’s šŸ˜€ ).

We hebben het afgelopen jaar ook een beter beeld gekregen van wat we wel en vooral ook niet willen in het leven. ƉƩn ding staat daarbij bovenaan: we willen niet meer meegezogen worden in de ratrace waar we in Nederland onbewust in mee moesten rennen.

We miss you!

We hebben ook geleerd dat we (ondanks alle leuke dingen zoals het klimaat en het strand) Nederland, onze familie en vrienden erg zijn gaan missen. We hebben daarom besloten om begin volgend jaar weer terug te verhuizen naar Nederland. We hebben het gedaan, we zijn erg trots en blij met de ervaring, maar nu komen we weer lekker terug naar Nederland.

Zoals gezegd willen we graag vasthouden aan de learnings en levensstijl die we hier hebben ontwikkeld, echter biedt dit wel enkele uitdagingen, los van het feit dat we niet meer een groot deel van de tijd in onze korte broeken rond kunnen lopen. Op dit moment is onze grootste uitdaging het vinden van een huis.

Een huis in Nederland

Een huis in Nederland kopen hebben we uit ons hoofd gezet. De bank ziet ons al aankomen twee ZZPers die beide nog geen jaar bezig zijn. Ik denk dat we blij mogen zijn met een gratis bakje koffie om vervolgens vriendelijk verzocht te worden over een jaar of twee weer eens terug te komen. Een huurwoning dus.. Nou geen probleem zou je zeggen, echter zijn de eisen die gesteld worden voor het huren van een huis, tegenwoordig bijna net zo streng als voor het afsluiten van een hypotheek. De gemiddelde verhuurder wil dat je een vaste baan hebt waarbij je minimaal 4x de maandhuur per maand verdiend of van de afgelopen 3 jaar de boekhouding kunt laten zien van je eigen bedrijf. Aan beide eisen kunnen we (nog) niet voldoen.

Daarom hebben we jouw hulp nodig!

Mocht je dit lezen en iemand kennen met een huis in Nederland in de regio Amersfoort, Utrecht (of iets daartussen in) wat voor een jaar aan ons verhuurd kan worden? Neem dan contact met ons op. Voor de gouden tipgever nemen we een kilo Meke koffie bonen mee, deze zijn gebrand op Ibiza en onze persoonlijke favoriet! Lust je geen koffie dan verzinnen we wel iets anders ?

Bedankt voor al jullie leuke reacties op zo ongeveer alles wat we met jullie gedeeld hebben! Jullie positieve energie heeft ons geholpen om door de momenten van heimwee heen te komen!

We hopen jullie volgend jaar weer te zien.

Warme groet,
Martijne, Nora en Dennis

1 comment

  1. Robert HuurnemanReply

    Wij hebben destijds onze huurwoning gevonden via de makelaar van leegstaande koopwoningen. Bij hem hebben we geĆÆnformeerd of de eigenaar ook bereid zou zijn onderhands te verhuren. En dat is toen gelukt. Dit zou je ook kunnen proberen. Geen idee of die nu beschikbaar is, als je interesse hebt kan ik zijn gegevens wel opzoeken.

Leave a comment