Must see: Las Dalias

Op nog geen 5 minuten rijden, naast het centrum van Sant Carlos ligt Las Dalias. Dit is één van de grotere en bekendere hippie markten op Ibiza. Op Valentijnsdag in 1985 is de ‘mercadillo las Dalias’ ontstaan met vijf kraampjes en een paar bezoekers.

Inmiddels ruim 31 jaar later is deze markt uitgegroeid tot zo’n 200 kraampjes en op de zaterdagen in de zomermaanden bruist het hier van de bezoeker. Inmiddels is Las Dalias veel meer dan alleen een markt, heerlijke gerechtjes, cocktails, live muziek en nog veel meer. Handig om te weten, naast de markt is een parkeerterrein waar je een paar euro voor betaalt om je auto te parkeren. Tip! Van juni tot september zijn er ook night markets die zeker de moeite waard zijn om te bekijken!

De sfeer bij Las Dalias

Gezellige hippies, relaxte (live) muziek, leuke kraampjes, vrolijke kleding, wierookgeur, ambachtelijke sieraden, mooie doeken, lekker eten en drinken en nog veel meer! Op Las Dalias zijn zoveel leuke kraampjes te vinden, dus voor de shopliefhebbers genoeg opties! En dat allemaal om de hoek.

Namaste en live acts

Begin jaren ’90 begonnen Alok en Merel (de oprichters van World Family Ibiza) met wat vrienden een feestje in Las Dalias, toen nog een restaurant langs de weg in een oude boerderij. Met een waanzinnig kleurrijk decor en live muziek werd Namaste langzaamaan een begrip. In het hoofdseizoen vindt de Namaste elke woensdag avond plaats.

Waar vind ik Las Dalias?

Kijk voor alle ‘Avonden’ en live acts op live.lasdalias.es.

lasdalias

Leave a comment