Cala Llenya Ibiza

Strand: Cala Llenya

Het heerlijke strand van Cala Llenya staat in onze top 3 van mooie en fijne strandjes (in de buurt). Het strand ligt op zo’n tien minuten rijden vanaf ons huis (je rijdt via Sant Carlos richting Cala Llenya en volgt de bordjes naar het strand).

Parkeren en het uitzicht

Onderaan de berg vind je, vlak bij het strand, een prima parkeerplaats onder de bomen. Wees er in het hoogseizoen wel vroeg bij want het aantal parkeerplaatsen is beperkt! Vanaf de parkeerplaats loop je over een houten vlonder richting het strand. Zodra je de hoek om bent word je begroet door een mooi wijds wit zandstrand en hier en daar een verdwaalde steen. En natuurlijk de aangename blauwe tinten van de zee.

Het water bij Cala Llenya wordt geleidelijk aan dieper waardoor kinderen hier lekker kunnen spelen. En doordat het in een baai ligt is het enigszins beschut en kan je genieten van het uitzicht over zee en de rotswanden aan beide kanten van het strand. Bovenop de rotsen staan prachtige huizen (ja ik ben jaloers).

Overige voorzieningen

Aan het begin (waar je het strand op loopt) bevindt zich een trap naar een openbaar toilet. Ook staat er een klein strandtentje, deze is net gerenoveerd en weer geopend dus we hebben nog niet de gelegenheid gehad om deze te testen :P.

Waar is Cala Llenya?

Leave a comment