Verlaten strand Ibiza

Één maand Ibiza alweer?

Jep, al één maand zijn wij op het prachtige eiland Ibiza. Niet te geloven wat gaat dat snel zeg. En wat een geluk dat we hier mogen zijn, daarom hier maar eens een korte terugblik op de afgelopen maand.

Handige handjes

1_maand_alweer_tuin Het inrichten van een huis hier is nog best een klus. Of je nu nieuwe of 2e hands spullen zoekt, bijna alles is hier duur. Dus we zijn aan het doe-hetzelve geslagen. En we blijken toch echt handiger te zijn dan we dachten. Waar ons eerste proefbankje wiebelde aan alle kanten, was project 2 een semi zelfgemaakte salontafel al een groter succes. En project 3.. nou daar zijn we toch wel trots op! De eettafel met 2 bankjes voor buiten. Ondertussen zijn we aan project 4 en 5 begonnen, de chillout (af)maken en een loungebed.

Op zijn Spaans

We genieten volop van het leven op Ibiza, maar soms als we iets moeten regelen via de officiële instanties, wordt ons geduld wel erg op de proef gesteld. Zo moet je naar het politie bureau om een NIE te halen (het Spaanse BSN). Maar waarom kan je op een politiebureau niet gewoon pinnen en moet je daarvoor naar de bank en dan weer terug? Waarom mogen bankbetalingen alleen op donderdag tussen 8.15 – 11.30 uur? Waarom kost het meer dan 4 uur (!) om een bankrekening te openen? Waarom spreken de officiële instanties elkaar soms tegen? Nou ja.. laten we zo zeggen we kunnen nu ook in het Spaans tot 100 tellen. En achteraf kunnen we er vaak om lachen en denken we ach ja, ’s lands wijs ’s lands eer.

PostNL vs PostES

bar-anita
Een brievenbus in de voordeur, die kennen ze niet op Ibiza. Onze brievenbus zit in de bar ‘om de hoek’, Bar Anita. Om post te ontvangen heb je een adres nodig en tja aangezien ons adres na KM paaltjes zoveel links af is, schiet dat niet echt op. Daarom ontvangt Bar Anita (het sociale middelpunt) van Sant Carles de post voor veel mensen uit de buurt. Ideale combinatie, de post ophalen en een biertje doen 😉 Enne post is meer dan welkom, bij pakketjes belt de barman zelfs op met de vraag of we langs komen. Slimme mensen die Spanjaarden!

Het weer op Ibiza

Beeldscherm wit? Nee.. dat zijn we niet meer. We lopen gewoon al 2 weken in korte broek! We hebben al wat bbq’s gehad en Nora speelt heerlijk, alleen in haar romper, op het stand. En dan heeft ze het hele strand ook nog eens voor zich zelf. Zo waren we pas op het zo goed als wat verlaten strand van Cala Llenya. In het genietenlijstje staat deze ochtend toch wel hoog bovenaan. Over dit strand zullen we in een latere post eens wat meer vertellen.

Ondertussen genieten, klussen, werken en delen wij gewoon verder. Want ja de eerste gasten zijn er al!
We kunnen nieten wachten om ons heerlijke plekje met nog veel meer van jullie te delen.

PS. Ons postadres staat onderaan de website.. 😉

Leave a comment