Aguas Blancas – ons favoriete strand!

Aguas Blancas strand is één van onze favoriete strandjes. En straks wonen we gewoon om de hoek! Dat is een vooruitzicht waar we heel blij van worden.

Het strand is wat lastiger bereikbaar, maar goed te doen ook als je een zware tas en kind op je arm hebt. Omdat het iets moeilijker bereikbaar is, is het er relatief rustig in het hoogseizoen. Vanaf de doorgaande weg van Sant Carlos naar Cala de Sant Vincent (MP-810) tot aan de parkeerplaats (je betaalt er €3,-per keer), is het goed te doen. Daarna begint de uitdaging! Je moet (op je slippers, met handdoek, schepje, emmertje en kind op je arm ;-)) een steile weg naar beneden (gelukkig wel geasfalteerd). Maar eenmaal beneden word je beloond op een prachtig zandstrand, met wijds uitzicht en twee strand bars; Can Yucas en Chiringuito. Bij Chiringuito kan je een heerlijke bocadillo con pollo (broodje met kip) halen.

Het strand is ongeveer 300 meter breed en als het eb is 15 meter diep. Let wel op, want bij vloed krijg je op menig stuk een natte handdoek. Het zeewater is heerlijk helder en het loopt er vlak af. Het strand ligt aan de voet van een grote rots. Hierdoor heb je vanaf ongeveer lunch tijd een ideale schuilplaats tegen de zon.

PS.  Je mag op dit strand ook naakt recreëren, dus kijk niet gek op als er een paar blote billen voorbij komen 😉

Aguas Blancas strand

[flexiblemap center=”39.058405,1.590142″ showinfo=”true” zoom=”11″ width=”100%” height=”250px”]

Leave a comment